Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «پارسینه» به نقل از آسوشیتدپرس، درست ده سال پیش، یعنی ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ بود که معترضان مصری به خیابان‌ها ریختند تا سرنوشت کشورشان را در دست بگیرند. آن‌ها خطر دستگیری و حتی اتفاقات بدتر از آن را به جان خریدند، اما زمانی که تعدادشان در میدان «تحریر» قاهره رو به فزونی گذاشت، طعم پیروزی را چشیدند.
نیرو‌های پلیس عقب نشستند و چند روز بعد حسنی مبارک، رئیس جمهور وقت، پذیرفت که از قدرت کنار برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این وجود رویداد‌های بعدی آن گونه که معترضان تصور می‌کردند پیش نرفت. یک دهه بعد، برآورد می‌شود که هزاران نفر از آن‌ها به خارج از کشور فرار کرده اند، چرا که حکومت عبدالفتاح السیسی از مبارک هم سرکوبگرتر است.
دکتر محمد ابوالغیط، از جمله کسانی است که سال ۲۰۱۱ و پس از تشویق به انقلاب علیه بی رحمی پلیس و مبارک، در زندان اسیوط در جنوب مصر زندانی شد. او بخشی از دوران خیزش مردمی را در سلولی تنگ گذراند.
در میان شورش‌ها او آزاد شد و در فضای آزاد سیاسی در پرجمعیت‌ترین کشور عرب به جمع معترضان پیوست، به عنوان یک روزنامه نگار کار کرد و به ستاد یکی از کاندیدا‌های میانه روی انتخابات ریاست جمهوری وارد شد، اما این‌ها هم پایدار نبوند.
پس از مبارک نظامیان به طور موقت قدرت را در دست گرفتند و در سال ۲۰۱۲ محمد مرسی از اخوان المسلمین به عنوان نخستین رئیس جمهور غیرنظامی تاریخ مصر برگزیده شد. ریاست جمهوری او تفرقه انگیز بود و به دنبال اعتراضات گسترده، ارتش با هدایت السیسی که در آن زمان وزیر دفاع بود، مرسی را در سال ۲۰۱۳ کنار گذاشت، پارلمان را منحل کرد و در نهایت فعالیت اخوان المسلمین را به عنوان یک «گروه تروریستی» ممنوع کرد. مخالفان سرکوب شدند و السیسی دو دوره در انتخاباتی که به گفته گروه‌های حقوق بشری غیردموکراتیک بوده است، پیروز شد.
ابوالغیط می‌گوید «تا اندازه‌ای بیشتر احساس ترس و تهدید کردم.» دوستانش زندانی شده بودند و نوشته‌های انتقادیش توجهات را جلب کرده بود بنابراین او فرار کرد تا به سرنوشت دوستانش دچار نشود.
پس از قدرت گرفتن السیسی، ابوالغیط به لندن رفت و از آنجا به انتشار گزارش‌های تحقیقی درباره دیگر بخش‌های جهان عرب پرداخت. هیچکس به طور دقیق نمی‌داند چند مصری مانند ابوالغیط از محاکمات سیاسی گریخته اند.
آن‌ها به برلین، پاریس یا لندن نقل می‌کنند. مصری‌هایی هم هستند که در ترکیه، قطر، سودان یا حتی کشور‌های آسیای شرقی همچون مالزی و کره جنوبی ساکن شده اند.
دیدبان حقوق بشر در سال ۲۰۱۹ برآورد کرد که ۶۰ هزار زندانی سیاسی در مصر وجود دارند. «کمیته حفاظت از روزنامه نگاران» مصر را به عنوان سومین زندان روزنامه نگاران معرفی کرده است؛ پشت سر چین و ترکیه.
السیسی مدعی است که در مصر زندانی سیاسی وجود ندارد، اما بازداشت روزنامه نگاران یا فعالان حقوق بشر هر ماه در این کشور خبرسازی می‌شود. بسیاری از افراد به خاطر نقض ممنوعیت تظاهرات یا اشاعه اخبار نادرست با اتهامات مربوط به تروریسم بازداشت شده اند. دیگران هم در بازداشت موقت نامعلوم به سر می‌برند.
السیسی می‌گوید مصر اسلام گرایی افراطی را عقب رانده و به همین دلیل مانند همسایگانش به آشوب کشیده نشده است.
خالد فهمی، استاد مصری تاریخ مدرن خاورمیانه در دانشگاه کمبریج، می‌گوید: «سیسی نه تنها می‌خواهد حق مخالفت را ملغی کند و از بلند شدن هرگونه صدای انتقادی جلوگیری کند، بلکه در واقع باوری ندارد، نه تنها به مخالفت، بلکه به سیاست اعتقادی ندارد.»
او می‌گوید این بدترین دوره برای حقوق افراد در تاریخ مدرن مصر است: «چیزی که سیسی در سر دارد بسیار جدی تر، عمیق تر، و تاریک‌تر است.»
کسانی که در خارج از کشور سیسی را به چالش بکشند، گزینه بازگشت به مصر را دیگر ندارند.
تقدم الکاتب، پژوهشگری که درباره صحنه سیاسی پس از ۲۰۱۱ کار کرده است، درباره جامعه یهودیان مصری مقیم آلمان کار می‌کرد که دریافت بازگشت به مصر دیگر گزینه او نیست.
وابسته فرهنگی مصر در سفارتخانه این کشور در برلین، الکاتب را برای دیداری احضار کرد و یک مقام دولتی از او درباره مقالاتش، مطالبش در شبکه‌های اجتماعی و پژوهشش سوال کرد. از او خواسته شد تا گذرنامه اش را بدهد، اما از این کار خودداری کرد. اندکی پس از آن الکاتب از شغلی که در یک دانشگاه مصری داشت اخراج شد. او احساس می‌کند خوش شانس بوده است که می‌تواند در آلمان در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهد، اما دلش برای شلوغی قاهره تنگ شده است.
اسما خطیب، روزنامه نگار ۲۹ ساله، روز‌های پرشتاب ۲۰۱۱ را به یاد می‌آورد که جوان‌ها فکر می‌کردند می‌توانند تغییری ایجاد کنند.
خطیب در دوران کوتاه ریاست جمهوری مرسی گزارشگر خبرگزاری هوادار اخوان المسلمین بود. پس از کنار گذاشته شدن مرسی از قدرت، هوادارانش برای بازگرداندن او به قدرت در میدانی در قاهره تحصن کردند. یک ماه بعد، رهبران نظامی جدید آن‌ها را به زور از میدان بیرون کردند و بیش از ۶۰۰ نفر را کشتند.
خطیب خشونت‌ها را مستند کرد. اندکی بعد بازداشت همکارانش آغاز شد و او به ابتدا به مالزی فرار کرد و سپس به اندونزی و بعد ترکیه رفت.
او سال ۲۰۱۵ به صورت غیابی به اتهام جاسوسی دادگاهی و به اعدام محکوم شد. اکنون او و همسر روزنامه نگارش به همراه دو فرزندشان برای دریافت پناهندگی از کره جنوبی در تلاشند.
زمانی که حکم دادگاه اعلام شد، خطیب به یاد می‌آورد که به خودش گفت: «تو دیگر هیچ کشوری نداری.»
رانده شدگان از مصر زمان زیادی داشته اند تا به این فکر کنند که خیزش مصر کجا شکست خورد. اتحاد طیف گسترده معترضان، از اسلام گرا‌ها تا سکولارها، بدون دشمن مشترکی مانند مبارک از هم پاشید و تندروترین صداها، بلندترین آن‌ها شد. نقش مذهب در جامعه تا اندازه زیادی بی پاسخ ماند و ابتکارات لیبرال سکولار هرگز جذابیتی ایجاد نکرد. هیچ کس حساب نکرد که چه تعداد از مردم چهره‌های رژیم سابق را، به ویژه در شرایط بحرانی، پذیرا خواهند بود.
بسیاری از مصری‌های خارج از کشور به خاطر ترسی که برای خانواده و دوستانشان در داخل دارند، فعالیت سیاسی نمی‌کنند، اما برخی همچنان به مسیری که ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ آغاز شد ادامه می‌دهند.
تمیم هیکل، زمانی که اعتراضات آغاز شد در یک اداره کار می‌کرد و شک داشت که حکومت قابل اصلاح باشد، اما اندکی بعد مدیر ارتباطات یک از احزاب نوپدید شد. بعدا او دید که دیگران بازداشت می‌شوند و سال ۲۰۱۷ که از مقامات اطلاعاتی پیامی دریافت کرد که «برای صرف قهوه بیا»، فهمید که نوبتش رسیده است. او بلیتی برای پاریس گرفت و دیگر برنگشت.
اکنون او که ۴۲ ساله است می‌خواهد به خودش و دیگران برای وقتی یک جنبش مردمی دیگر در مصر پدیدار شد بیاموزد. او برای رسیدن به هدفش می‌نویسند، ترجمه می‌کند و به به گرو‌ها حقوق بشری مشاوره می‌دهد و تلاش می‌کند که میان مصری‌های خارج از کشور شبکه‌ای ایجاد کند.
او می‌گوید: «انگار پس از انقلاب به ویروسی مبتلا شده ام. نمی‌دانم چگونه به وضع سابق برگردم. تا زمانی که تغییر رخ ندهد نمی‌توانم آرام بگیرم.»
دیگران تلاش می‌کنند تا با مشکلات سرزمین‌های غریبه کنار بیایند. اسما خطیب و همسرش نمی‌دانند زمانی که فرزندانشان از آن‌ها پرسیدند که کجایی هستند، به آن‌ها چه بگویند.
ابوالغیط، پزشکی که روزنامه نگار شده است، نگران است که پسرش پس از سال‌ها زندگی در انگلیس نتواند عربی حرف بزند.
او امیدوار است که روزی به وطنش برود، اما همزمان به این فکر می‌کند که به حرفه پزشکی باز گردد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مصر انقلاب مصر بهار عربی عبدالفتاح السیسی حسنی مبارک محمد مرسی خارج از کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۸۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استثنایی‌ترین تصمیم نظام با حمله به اسرائیل به روایت فرمانده کل سپاه /این عملیات قابل تکرار است /رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت) در همایش گرامی‌داشت مقام استاد و مربی که در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد، گفت: به فضل الهی در ایامی به سر می‌بریم که خداوند متعال به جبهه اسلام نصرت آشکار و فتح مبین خود را جاری کرد و خداوند به ما این ظرفیت و استعداد را بخشید که ظرف نزول نصرت‌های الهی در این شرایط خطیر، حساس و سرنوشت ساز انقلاب اسلامی باشیم.

بنابر روایت فارس، وی افزود: همه می‌دانند که ما یک جهاد بلا وقفه و یک جنگ توقف ناپذیر و پیوسته‌ای را ظرف دهه‌های اخیر با نظام استکباری و با خلفا و شرکای او در ائتلاف‌های متنوع داشته‌ایم، دشمن ذخایری از راهبردهای متنوع را علیه ما در اختیار داشت و از این انبار استراتژی‌ها در اشکال مختلف و در سال‌ها و دهه‌های گذشته علیه انقلاب شکوهمند و نظام مقدس ما استفاده کرد.

فرمانده کل سپاه تأکید کرد: دشمن همه جهات نبرد را گشود و همه راه‌های غلبه بر نظام را آزمایش کرد، تمام این نبردها مقیاس و وسعتی کامل در حداکثر اعمال ممکن قدرت بودند، در هیچ جایی دشمن از دشمنی خود کوتاهی نکرد، نه در افق زمان، نه در وسعت مکان و نه در شدت عمل، دشمن با همه ابزارها از جمله جنگ خارجی، پدیده سرسختانه تحریم اقتصادی، ترور، نبردهای تکفیری، جنگ‌های اطلاعاتی، فتنه‌های امنیتی، تهاجمات فرهنگی و جنگ‌های رسانه‌ای به میدان آمد و همه راه‌ها را آزمود و انقلاب را در مقاطع مختلف با مخاطرات جدی مواجه کرد.

جمهوری اسلامی ایران با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود

سرلشکر سلامی اظهار کرد: تاریخ سراغ ندارد که کشوری در چهار و نیم دهه در معرض جنگ‌های سنتی و مدرن با دشمنی به وسعت نیمی از قدرت اقتصادی فرهنگی نظامی و سیاسی جهان درگیر شده باشد و در بعد از این مدت در مقتدرترین مسلط‌ترین و قوی‌ترین حالت خود قرار داشته باشد.

وی افزود: هیچ چیزی جز جاری شدن سنت‌های الهی نمی‌تواند توجیه گر این واقعیت شگفت انگیز باشد، همه کشورهای دنیا با جنگ ضعیف می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران با جنگ قوی‌تر شد، همه کشورهای دنیا با تحریم تخریب می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران با تحریم ساخته شد، همه کشورهای دنیا با فشار سیاسی منزوی می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران با فشار سیاسی میدان نفوذ پیدا می‌کند، همه کشورهای جهان تا اغتشاشات داخلی از هم فرو می‌پاشند ما نظام ما با اغتشاشات ثبات داخلی خود را مستحکم‌تر کرد.

فرمانده کل سپاه تأکید کرد: هرچه که دشمن عمل کرد برخلاف آن اثبات شد، کشور و به خصوص سپاه در میدان جهاد رشد می‌کند و لذا مادامی که دشمن در لانه باشد و ما در خانه، نه او شکست می‌خورد و نه ما پیروز می‌شویم،بنابراین تا زمانی که ما یکدیگر را ملاقات نکنیم نمی‌توانیم دشمن را فرسوده، خسته، افسرده و ناتوان کنیم.

سرلشکر سلامی گفت: ما در یک جنگ تمام عیار به سر می‌بریم، عقربه‌های این جنگ همچون عقرب‌های ساعت در هر مقطع در یک مسئله ما را با دشمن درگیر می‌کند، یک روز جنگ اقتصادی محور شرارت‌های دشمن می‌شود، یک روز نبردهای تکفیری اوج می‌گیرند، یک روز فتنه داخلی مشتعل می‌شود، همه این‌ها ظهور اجزا و ارکان متنوع ذخایر راهبردهایی است که دشمن اندوخته است، بنابر تجربه و بر اساس قدرت و دانش ما هم باید در مقابل چنین دشمنی با تجربه و با دانش و با ابزار و تالیف روش‌ها در میدان حاضر باشیم.

آموزش‌ها در سپاه باید گسترده شود

وی با بیان اینکه راز موفقیت‌های سپاه در گسترش قدرت، ابتکارات راهبردی، نوآوری و خلاقیت‌های میدانی در سه سطح جنگ از جمله راهبرد، عملیات و تاکتیک است، تصریح کرد: امروز اینجا محفل حضور اساتید است و این شما هستید که دانش نبرد را به پاسداران می آموزید و لذا باید بگویم که ما محکوم به این هستیم که آگاهانه، با بینش و دانش عمیق، ابزار پیشرفته، روش‌های نو و دانش های جدید از انقلاب اسلامی حراست کنیم، حراست از انقلاب اسلامی همه ابعاد زندگی ما را در بر می‌گیرد چون تمام ابعاد زندگی ما از جمله دانش، اقتصاد، فرهنگ، سیاست، امنیت و معیشت را دشمن به میدان جنگ تبدیل کرده است.

فرمانده کل سپاه گفت: آموزش‌ها در سپاه باید با تنوع گسترده موضوعات، رشد و وسعت پیدا کند، سپاه باید در بعد ساختن کشور، زیرساخت‌ها را با مدرن‌ترین ابزارها و پیچیده‌ترین فنون و تکنیک‌ها و با نوین‌ترین دانش‌ها استفاده کند.

سرلشکر سلامی با بیان اینکه ما همواره در حال مقایسه شدن هستیم، عنوان کرد: افتخار امروز انقلاب این است که به برکت هنرنمایی رهبر معظم انقلاب اسلامی ما هم به دشمنانمان حمله کرده‌ایم و هم دستانمان به اندازه باز بوده است و هم دست‌های دشمن را بسته‌ایم، این امر هم کشور را ساخته است و هم قدرت دفاع از انقلاب و کشور را نوسازی کرده است.

وی ادامه داد: رهبر انقلاب اسلامی با این همه بحران پیچیده، در هم تنیده و در وسط یک میدان سخت همواره ایستاده، با حکمت و منطق وحی، آگاهی عمیق از سنت‌های الهی، نهراسیدن از شکوه ظاهری قدرت دشمن، نفوذ بر قلب مومنان، هدایت صحیح در لحظه‌های سخت و بخشیدن آرامش در میان امواج التهاب یک جامعه سرافراز، سربلند و پرآوازه به نام ایران اسلامی ساخته‌ است.

در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید

فرمانده کل سپاه بیان کرد: دهه‌ها مجاهدت، پذیرش سختی‌ها و ملامت‌ها، ملامت‌هایی که از تیرها و کمان‌ها از میان زبان‌های ناآگاه و از بغض متراکم دشمن همواره نقطه مرکزی هدایت نظام را نشانه گرفته تا این قائمه پایدار و این استوانه استوار و این رکن مهم غلبه اسلام را تضعیف کند، در تمام این میدان‌های کثیر، خداوند متعال سخاوتمندانه نصرت خویش را بر قلب مؤمنان و بر قلب ولی امر ما جاری کرده است و به قلوب استحکام بخشیده است.

سرلشکر سلامی خاطرنشان کرد: در عملیات وعده صادق شما دیدید که هیچ ایرانی از اینکه دشمن چه واکنشی نشان می‌دهد، نترسید. با اینکه همه خیال می‌کردند این دشمن عکس‌العمل نشان می‌دهد، هر ملتی بازتاب شخصیت رهبر خویش است، خصوصیت رهبری و امامت این است که شخصیت، هویت و خصوصیات او بر پیکره جامعه تکثیر و جاری می‌شود.

وی افزود: عملیات وعده صادق استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود، امکان ندارد هیچ رهبری و هیچ نظامی در نقطه‌ای از عالم در این موقعیت چنین تصمیمی را بگیرد، تصمیمی که از یک طرف بر یک شجاعت عظیم و از سوی دیگر بر یک حکمت عمیق تکیه داده است، وسعت این تصمیم و شجاعت آن شگفتی‌ساز این ماجرا بود، بخش مهم قدرت ما همین تجلی این اراده بود.

فرمانده کل سپاه عنوان کرد: ما که اجرا کننده هستیم کار سختی انجام نمی‌دهیم، او که تصمیم می‌گیرد و مسئولیت این عمل را بر عهده می‌گیرد و در میان فشرده‌ترین صف‌آرایی جهانی و در قلب آن فرو می‌رود و دشمن را از میانه بر میدارد، او منبع اصلی قدرت ماست.

سرلشکر سلامی ادامه داد: این عملیات از این طرف روی یک نقطه انجام شد با همان تعبیر همان هندسی نقطه روی صفحه کاغذ، اما از آن طرف یک جهان پاسخ داد. جغرافیای آن طرف یونان، مدیترانه، دریای سرخ، حجاز، عراق، اردن، فلسطین، ترکیه این جغرافیایی جنگی بود که دشمن به کار برد. این طرف یک عمل محدود کسر فوق العاده از یک قدرت عظیم کسر بسیار کوچکی از یک قدرت بزرگ اما آن طرف همه ظرفیت های یک جنگ بزرگ همزمان بدون غافلگیری بکار گرفته شد.

وی اضافه کرد: تقریبا ۹۰ درصد غافلگیری ما گرفته شده بود و دشمن شاید لحظه دقیق و هدف دقیق را نمی‌دانست. اما این جغرافیای صهیون آنقدر کوچک است که همه نقاط به هم مرتبط هستند اما فرانسه، اردن، انگلیس، آمریکا و اسراییل و دیگران در شعاعی وسیع‌تر همه با تمام قدرت بودند و همه عمل کردند و در مقابل یک عمل کوچک یک جنگ بزرگ را انجام دادند که البته فقط یکبار می توانستند این عمل را انجام دهند. اگر موج دوم حملات سر می گرفت کارایی این سیستم یکپارچه دفاعی حداقل ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کرد و در موج سوم ۵۰ درصد موج دوم و به همین نسبت.

عملیات وعده صادق بازدارندگی صهیونیست‌ها را شکست

فرمانده کل سپاه اظهار کرد: این که این تصمیم گرفته شود که با وجود اعلام بزرگترین قدرت تاریخ بشر که ما در کنار صهیونیست‌ها با اراده آهنین ایستاده‌ایم. در این نقطه کوچک پرتراکم پدافندی همه آمدند و همه می گویند واکنش نشان می دهیم با این فرض با چنین دشمنی مستقیم و رسمی با پذیرش مسئولیت صدها فروند موشک و پهپاد پرواز می کنند، چه اتفاقی صورت گرفته است، جنگ به سرزمین صهیونیست ها کشیده شده است وقتی موشک با هم تلاقی می کنند در آسمان روی سر صهیونیست ها است و همه می بینند و برای اولین بار پس از دهه ها یک قدرت جنگ را در سرزمین و فضای صهیونیست ها کشیده است. هشت ساعت دلهره آشفتگی، ترس، اضطراب این اراده شلیک قدرت بی نظیری است و همه می‌دانند این قابل تکرار است و این معادله ما است.

سرلشکر سلامی افزود: این عملیات همه جهان را آرام کرد حتی دشمنان ما آرام شدند. این کسانی هم که در شمال و غرب و جاهای دیگر ژست اقتدار می گرفتند همه خاموش شدند.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی اصلا جنگ را در سرزمین خود نمی پذیرد. در دکترین دفاعی اسراییل جنگ در خارج از مرزها است. برای صهیونیست ها بازدارندگی به مفهوم عدم وجود اراده شلیک است نه اصابت. هیچ کس نباید اراده شلیک داشته باشد که همه اینها شکسته شد. جنگ پیش دستانه باطل شد. ما رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند. این عظمت است که رسما اعلام می کند می زنیم. سیلی می زنیم. می زند و نمی ترسد و به خدا توکل می کند. آخرین عبارتی که رهبری به ما فرمودند این بود که بر خداوند توکل کنید. توکل توام با تدبیر و حکمت و اراده و قدرت.

سپاه در بحث آموزش همه جانبه مجاهدت کند

فرمانده کل سپاه گفت: باید سپاه را در حد و اندازه های این عملیات ها دید. البته این عملیات کوچک بود. سپاه را باید قوی کنید که البته قوی است اما قدرت مانند موجود زنده دائما باید در رشد و کمال و نوسازی باشد. اگر در رشد و قدرت متوقف شویم از دشمن عقب می مانیم. در دیدار با رهبر معظم انقلاب ایشان فرمودند که سپاه در بحث آموزش همه جانبه مجاهدت کند.

سلامی با تأکید بر اینکه وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود، گفت: اراده ملت ایران در اراده رهبر ملت ایران متجلی و متراکم است. رهبری تجلی گاه اراده خداوند و اراده مردم است که در طول اراده خداوند است. قدر نظام ولایی دانستن همین است‌، همه یک شکوه و اقتدار جدید را تجربه کردیم.

فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با طوفان الأقصی دچار شکست اطلاعاتی شده بود، اظهار کرد: رژیم صهیونیستی با عملیات «وعده صادق» دچار شکست بازدارندگی شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901753

دیگر خبرها

  • آغاز بکار مدرسه ملی روایت در سمنان
  • استثنایی‌ترین تصمیم نظام با حمله به اسرائیل به روایت فرمانده کل سپاه /این عملیات قابل تکرار است /رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند
  • ادارات کردستان خارج از بروکراسی اداری به کمک راهیان نور بیایند
  • ضعف شدید در حوزه روایت‌گری انقلاب اسلامی
  • رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد
  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • فیلم/نمونه طنزپرداز متعهد به روایت رهبر انقلاب
  • روایت خاندوزی از دستور رئیسی در پی تذکر رهبر انقلاب
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • رازهای نقاشی مرگ سقراط