Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱۰ سال پس از انقلاب ۲۵ ژانویه مصر، اکنون برخی از اعضای برجسته ائتلاف جوانان انقلاب در زندان و برخی دیگر در تبعید هستند و یکی از آنها نیز به گروه حامیان سیسی پیوسته و نماینده پارلمان شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ۱۰ سال قبل معترضان مصری در پی وقوع بهار عربی در تونس، به خیابان‌های این کشور آمده و برخی از فعالان جوان این کشور برای متحد کردن جریان‌های مختلف انقلاب و یک صدا کردن معترضان تحصن کرده در میدان التحریر شهر قاهره، ائتلاف جوانان انقلاب را تشکیل دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تظاهرکنندگان در درگیری‌های خود با نیروهای پلیس و اراذل و اوباشی که توسط ارگان‌های دولت استخدام شده بودند، آزادی، شرافت، دموکراسی و عدالت اجتماعی را خواستار شدند و در تاریخ ۱۱ فوریه ۲۰۱۱ حسنی مبارک، رئیس جمهور وقت مصر از سمت خود استعفا کرد.

اما این ائتلاف در برابر دو قدرت بانفوذتر از هم پاشید، یکی اخوان المسلمین که از طریق انتخابات به قدرت رسیدند و دومی ارتش که این گروه را در سال ۲۰۱۳ سرنگون کرد.

در حال حاضر شرایط در مصر کاملا متفاوت است، عبد الفتاح سیسی که در سال ۲۰۱۴ با هدایت کودتایی علیه محمد مرسی، چهره وابسته به اخوان المسلمین، رئیس جمهوری مصر شد، نظارت بر طرحی را بر عهده دارد که فعالان آن را خشونت‌بارترین طرح طی دهه‌های اخیر توصیف می‌کنند.

سیسی مدعی است که ثبات و آرامش را برقرار کرده و به کشور مصر در عبور از تنش‌های پس از سال ۲۰۱۱ کمک کرده است.

او انقلاب مردمی را در حالی که عامل بروز سیلی از مشکلات اقتصادی و امنیتی می‌داند، "انقلابی بزرگ" توصیف کرده است. در مورد میدان التحریر شهر قاهره نیز باید بگوییم، این منطقه دوباره طراحی شد و دولت در حال ایجاد پایتخت جدیدی در منطقه صحرا است.

برخی از اعضای برجسته ائتلاف جوانان انقلاب اکنون پشت میله‌های زندان و برخی دیگر در تبعید هستند و یکی از آنها نیز به گروه حامیان سیسی پیوسته و نماینده پارلمان شده است که از جمله آنها می‌توان به این افراد اشاره کرد:

اسلام لطفی

او یکی از اعضای برجسته بخش دانشجویان گروه اخوان المسلمین بود که کمی بعد با بروز اختلاف میان اعضای جوان و رهبران سالخورده اخوان و تردید آنها درباره موضعگیری‌های لطفی، از این جنبش اخراج شد.

لطفی (۴۲ ساله) سال ۲۰۱۳ که طرحی علیه تمامی چهره‌های وابسته به اخوان کلید خورد، مصر را ترک کرد و اکنون در ساخت برنامه‌های تلویزیونی در لندن مشغول به کار است.

مصر او را در لیست تروریست‌ها قرار داده و تمامی دارایی‌های او را هم بلوکه کرده است.

به گفته لطفی، بسیاری از دوستان سیاسی سابقش اکنون در زندان به سر می‌برند.

او تاکید کرد: ما در شرایط سختی به سر می‌بریم اما به مبارزه ادامه خواهیم داد.

لطفی دهمین سالگرد انقلاب را با تماس با فعالان انقلاب که مقیم خارج مصر هستند و تلاش برای راه‌اندازی یک جنبش سیاسی واقعی برگزار خواهد کرد.

باسم کامل

او یکی از فعالان گروه‌های اپوزیسیون لیبرال در سال‌های پایانی ریاست جمهوری حسنی مبارک بود. پس از انقلاب، در راه‌اندازی حزب سوسیال دموکرات در مصر شرکت کرد و برای دوره کوتاهی به عنوان نماینده پارلمان انتخاب شد، او در ژوئن ۲۰۱۳ یکی از برگزارکنندگان اعتراضات علیه گروه اخوان بود.

اما خیلی زود خوش‌بینی او نسبت به برکناری دولت مرسی به نگرانی از اقدامات ارتش در به حاشیه راندن غیرنظامیان تبدیل شد.

کامل هنوز معاون رئیس حزبی است که هفت کرسی در پارلمان مصر دارد، با این حال او در هیچ یک از این کرسی‌ها فعالیت نداشته و تمام وقت خود را به فعالیت‌های حزبی و شرکت طراحی داخلی که در قاهره دارد، اختصاص می‌دهد.

کامل در مصاحبه‌ای اظهار کرد: اگر می‌خواهید بدانید من کجای این زندگی سیاسی هستم، باید بگویم سوال مهمتر این است که زندگی سیاسی کجاست؟ زندگی سیاسی وجود ندارد، در حاشیه‌ای بسیار بسیار محدود برای فعالیت سیاسی و یا حزبی، با این رویکرد من هنوز حضور دارم. من به این باور رسیده‌ام تغییری که به دنبال آن هستیم به شیوه سال ۲۰۱۱ حاصل نخواهد شد، تغییر باید با اقدام جمعی، منظم، مداوم و بلند مدت ایجاد شود.

سالی توما

دکتر سالی توما ۴۲ ساله که اکنون روانپزشک است، در ائتلاف جوانان انقلاب نماینده مسیحیان قبطی بود و تا سال ۲۰۱۳ نیز در اعتراضات علیه ارتش و اخوان شرکت داشت.

دکتر توما در مصاحبه‌ای گفت: توافق درباره براندازی حاکمیت یک مساله و توافق درباره چگونگی ساخت آن مساله دیگری است، این یعنی شما از همان ابتدا یک ضد انقلاب داشتید که علیه شما کار می‌کرده است.

او افزود: بیشتر دوستانم یا در زندان هستند یا در تبعید و آنهایی هم که هستند تلاش می‌کنند بر ضربه‌ای که در طول ۱۰ سال گذشته دریافت کردند، غلبه کنند.

توما ادامه داد: یک شبکه غیر رسمی از گروه انقلاب به صورت محرمانه در حوزه حقوق بشر فعالیت می‌کند.

او در ادامه گفت: هنوز با افرادی مواجه می‌شوم که بر پایبندی خود به انقلاب و اهداف آن تاکید دارند، در واقع انقلاب‌ها این چنین اتفاق نمی‌افتند و نابود نمی‌شوند، بلکه بذرهای آنها وجود دارند و در عجیب‌ترین مکان‌ها یافت می‌شوند.

طارق الخولی

طارق الخولی اخوان را متهم کرد با تلاش برای تحمیل حاکمیت اسلامی باعث تضعیف انقلاب شده است.

این وکیل مدافع مصری برکناری مرسی در سال ۲۰۱۳ را تایید کرده و آن را ادامه و اصلاح مسیر انقلاب ۲۰۱۱ دانست.

الخولی ۳۵ ساله سال گذشته میلادی پس از پیوستن به حزب آینده میهن که حامی سیسی است، برای دور دوم به مدت پنج سال، به عنوان نماینده پارلمان انتخاب شد.

او در مصاحبه‌ای اظهار کرد: ۱۰ سال قبل از جمله هزاران جوانی بودم که در این انقلاب بزرگ که خواستار زندگی، آزادی و عدالت اجتماعی است، حضور داشتند. فکر می‌کنم ما هنوز در نیمه راه هستیم.

الخولی افزود: اقدامات امنیتی که پس از سال ۲۰۱۳ در پیش گرفته شدند، برای جلوگیری از حملات افراطی‌ها لازم بودند و کسانی که به دلیل فعالیت‌شان در شبکه‌های اجتماعی به زندان افتادند، مردم را به ارتکاب جرم تشویق می‌کردند.

او در ادامه با تاکید بر اینکه ده‌ها هزار مورد از نهادهای جامعه مدنی اجازه فعالیت در مصر دارند، از اقدامات دولت مصر برای بهبود شرایط معیشتی تقدیر کرد و گفت: قدرت پارلمان به عنوان تریبونی برای اعلام خواست ملت رو به افزایش است.

شادی الغزالی حرب

شادی الغزالی حرب، پزشک جراح، یکی از فعالان اپوزیسیون مصر پیش از انقلاب بود، او از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ به اتهام انتشار اخبار دروغین و پیوستن به یک گروه تروریستی-اتهاماتی که معمولا علیه چهره‌های مختلف مطرح می‌شوند- در زندان به سر برد.

حرب ۴۲ ساله بر این باور است که مسؤولان مصر او را به دلیل انتقادهایش از سیاست‌های دولت درباره شبکه‌های اجتماعی بازداشت کردند. او اکنون در مطب خود در قاهره فعالیت می‌کند اما فعالیتش به عنوان مدرس یکی از دانشگاه‌ها همچنان ممنوع است.

حرب پس از آزادی از زندان اعلام کرد که اولویتش اعمال فشار بر دولت برای آزادی زندانی‌ها است و او معتقد است که انقلاب‌های مشابه انقلاب مصر در اعتراضات سودان، الجزایر، لبنان و حتی خود مصر ادامه دارند.

او افزود: سال‌هایا ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ یک انقلاب به معنای کامل است زیرا آگاهی جمعی ۱۰۰ میلیون نفر را به شکل کامل تغییر داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انقلاب مصر ائتلاف جوانان انقلاب نماینده پارلمان سال ۲۰۱۳ ۱۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۶۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی

دو گروه حقوق بشر حکم ۱۱ سال حبس برای یک مربی تربیت بدنی و فعال حقوق بشر توسط یک دادگاه جرایم تروریستی در عربستان سعودی را محکوم کرده‌اند.   به گزارش بی بی سی؛ عفو بین‌الملل و «اِی‌ال‌کیواس‌تی» گفتند که مناهل عُتَیبی، ۲۹ ساله، در اتهامات مرتبط با انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌هایش در فضای مجازی محکوم شده است.   اینها شامل درخواست برای پایان نظام سرپرستی مردان بر زنان و ویدئوهایی از خرید رفتن او بدون پوشش اسلامی عبایه است.   دیپلمات‌های سعودی به سازمان ملل گفتند که او در ارتباط با «جرایم تروریستی» گناهکار شناخته شده است.   نمایندگی دولت عربستان در ژنو در نامه‌ای گفت که محاکمه خانم عتیبی با محکومیت او در ماه ژانویه پایان یافت اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.   مناهل عُتَیبی، زن ۲۹ ساله به 11 سال زندان محکوم شد   در دو سال گذشته ده‌ها نفر، که بسیاری از آنها زن هستند، در ارتباط با پست‌هایی در شبکه‌های اجتماعی در عربستان زندانی شده‌اند.   عفو بین‌الملل و اِی‌ال‌کیواس‌تی، که یک سازمان ناظر بر حقوق بشر در عربستان است که در لندن مستقر است، گفتند که خانم عتیبی از حامیان اولیه اصلاحات اجتماعی و اقتصادی بود که محمد بن سلمان بعد از انتخاب شدن به عنوان ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۷ از سوی پدرش، ملک سلمان، اعلام کرد.   خانم عتیبی دو سال بعد به شبکه «دویچه وله» در آلمان گفت که احساس می‌کند آزاد است هرچه می‌خواهد بپوشد و دیدگاه‌هایش را بیان کند.   او همچنین گفت که رفتار او «بر آنچه ولیعهد گفته استوار است... اینکه من حق دارم نوع پوشش خود را تا زمانی که محترمانه باشد انتخاب کنم.»   او در نوامبر ۲۰۲۲ به اتهامات تروریستی بازداشت شد که در میان سرکوب شدید بیان نارضایتی در فضای مجازی بود.   اِی‌ال‌کیواس‌تی گفت او ابتدا به نقض قانون مبارزه با جرایم سایبری از جمله «مخالفت با قوانین مربوط به زنان، مثل نظام سرپرستی مردانه و قانون حجاب»، «مشارکت در چندین هشتگ مخالفت با این قوانین»، «داشتن چندین عکس و کلیپ ویدئویی در لباس‌های نامناسب» در حساب‌ها شبکه های اجتماعی و «رفتن به فروشگاه بدون پوشش عبایه، عکس گرفتن از این صحنه، و نشر آن در اسنپ‌چت» روبرو شد.   براساس نظام سرپرستی مردان بر زنان در عربستان، پدر، برادر، شوهر یا پسر یک زن حق دارند تصمیم‌های مهم را به نمایندگی از او در زمینه ازدواج، طلاق و فرزندان اتخاذ کنند.   حکم ۱۱ سال زندان او روز ۹ ژانویه صادر شده بود اما این حکم تازه در نامه نمایندگی عربستان به دفتر حقوق بشر سازمان ملل - که تاریخ آن ۲۵ ژانویه است - علنی شده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فرصت ویژه جواد نکونام برای شکستن رکورد فرهاد مجیدی
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • اوسمار: هنوز ۵ بازی دیگر باقی مانده است/ تا آخرین لحظه می‌جنگیم
  • اوسمار ویرا: ۵ بازی باقی مانده و برای حق‌مان تا آخر می‌جنگیم
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده است
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده
  • تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟
  • نشست منتخبان مجلس توسط شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برگزار شد
  • کامیابی‌نیا: پیروزی در ۶ بازی باقی‌مانده نشدنی نیست
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است