Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیرة، در نهمین سالگرد انقلاب ۲۵ ژانویه (۲۰۱۱) مصر که به استعفای حسنی مبارک از ریاست جمهوری این کشور منتهی شد، میدان‌های بزرگ استان‌های مصر به ویژه قاهره، شاهد آماده‌باش گسترده و تدابیر امنیتی شدید و نیز ایست‌های بازرسی ثابت و موقت در خیابان‌های منتهی به میدان التحریر، مقصد انقلابیون ژانویه بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مانند هر سال روند بازداشت‌ها در چند روز مانده به سالگرد انقلاب بالا گرفت و شامل حال گروه‌های مختلف جوانان مصری شد که مهم‌ترین آنها گروه‌های وابسته به انجمن‌های هواداران تیم‌های الاهلی و الزمالک و نیز گروهی وابسته به جنبش ششم آوریل بودند.

به گزارش خبرنگار الجزیرة در قاهره، کاربران فیسبوک از بروز برخی مشکلات در استفاده از این شبکه اجتماعی و کندی آن در مناطق شرق قاهره همزمان با فراخوان‌ها برای تظاهرات در سالگرد انقلاب ۲۵ ژانویه شکایت کردند.  کاربران این شبکه اجتماعی در مصر این مشکل را "کند کردن عمدی این سایت" دانستند.

دولت قاهره نیز تلاش کرد در تریبون‌های رسمی سالگرد این انقلاب را نادیده بگیرد. قاهره بدون اشاره به لفظ "انقلاب" تنها اعلام کرد که کارمندان بخش دولتی و خصوصی در این روز که جشنی برای پلیس مصر است، تعطیل هستند.

برخی چهره‌های سیاسی برجسته مصری ضمن درخواست برای بازگشت جو میدان التحریر به میان گروه‌های سیاسی، تاکید کردند: انقلاب ۲۵ ژانویه تا محقق شدن اهداف آن ادامه می‌یابد.

ایمن نور، رئیس حزب "فردای انقلاب" و سخنگوی گروه "اقدام ملی" مصر اظهار کرد: اهداف انقلاب ژانویه همان خواسته انقلاب آتی بوده و به منزله برنامه کاری است که گروه‌های مخالف در مصر را دوباره گرد هم جمع خواهد کرد.

ایمن نور در ادامه بر لزوم تبدیل توافق گروه‌های ملی در مصر به اقدامی سیاسی برای خروج از این بن‌بست و رهایی از این استبداد تاکید کرد.

جمال حشمت، نماینده پارلمان مصر نیز گفت: دلایل و انگیزه‌های انقلاب همواره پنهان هستند اما در حال حاضر در مصر به دلیل فساد و ظلم که هرساله بیشتر می‌شود و نقض حقوق مصری‌ها وجود دارند.

محمد الفقی، رئیس انجمن "پارلمانی‌های حامی آزادی" از گروه‌های ملی خواست بدون سهمیه‌بندی به فضای میدان التحریر بازگردند به شکلی که اختلافات میان یکدیگر را کنار بگذارند.

عمرو دراج، وزیر پیشین برنامه‌ریزی و همکاری‌های بین‌الملل مصر تاکید کرد: عوامل متعددی مانع از آغاز انقلاب جدیدی در مصر هستند، زیرا مصر کشوری مهم و اساسی در ساختار منطقه‌ای و بین‌المللی است و حمایتی که دولت سیسی دریافت می‌کند، اجازه آغاز هیچ گونه تحرک مردمی و انقلابی در مصر را نمی‌دهد.

عمار فاید، هماهنگ‌کننده طرح "جنبش" نیز با اشاره به بروز بی‌اعتمادی میان گروه‌های سیاسی مخالف دولت، تاکید کرد: اهداف انقلاب ژانویه هنوز باقی هستند و هیچ یک از آنها محقق نشده‌اند.

محمد منیر، نویسنده و روزنامه‌نگار چپ‌گرای مصری با اشاره به اینکه تمامی انقلاب‌ها مراحلی دارند، گفت: بازگشت به عقب در مسیر انقلاب به معنای پایان یافتن آن نیست و بازگشت روحیه انقلاب به آگاهی جوان‌ها و عبرت گرفتن از انقلاب مربوط است.

اما در پی عدم مشارکت مصری‌ها در تظاهرات سالگرد انقلاب ژانویه، محمد علی، بازیگر و مقاطعه‌کار نظامی مصر با انتشار ویدئویی در صفحه رسمی خود در فیسبوک اعلام کرد: اینکه تظاهراتی در مصر بر پا نشد، دو معنا دارد: یا رضایت مصری‌ها از حاکمیت و یا ترس از سرکوب. او رئیس جمهور و ارتش را به فساد متهم کرد و گفت که صفحه فیس بوک خود را می‌بندد.

محمد علی که ساکن اسپانیا است سال گذشته با انتشار ویدیوهایی اعتراضات خیابانی علیه سیسی را موجب شد او برگزاری تظاهرات در سالگرد انقلاب را خواستار شده و پیشنهاد بستن مسیرهای اصلی منتهی به فرودگاه شرق پایتخت را داده بود.

او در ادامه تاکید کرد: در دوره اخیر نقش خودم را ایفا کردم اما موفق نشدم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۴۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان نوجوانان تهرانی برای شرکت در مسابقه «هم‌سُرا»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دومین دوره مسابقه سرود «هم‌سُرا» به مناسبت گرامیداشت ایام ولایت حضرت علی (ع) با هدف راه‌اندازی گروه سرود نوجوانان فرهنگسراها، خلق اثر هنری ماندگار و کشف و پرورش استعداد‌های نوجوانان در فرهنگسرا‌های شهر تهران برگزار می‌شود.

نوجوانان علاقه‌مند برای شرکت در این مسابقه و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به نزدیکترین فرهنگسرای محل سکونت خود یا درگاه رسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به نشانی farhangsara.ir مراجعه کنند.

در این دوره از مسابقات، رقابت در دو بخش گروه سرود ثابت فرهنگسرا (متشکل از نوجوانان مقطع اول یا دوم متوسطه با اعضای ثابت برای رقابت در این مسابقه) و گروه سرود حرفه‌ای فرهنگسرا (متشکل از گروه‌های شرکت‌کننده مدعو) برگزار می‌شود و فرهنگسرا‌ها فرصت دارند تا ۲۰ اردیبهشت گروه‌های سرود را به دبیرخانه معرفی کنند.

دیگر خبرها

  • داعش فراخوان داد/ به جای فلسطین در افغانستان جهاد کنید!
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • دیدار ۳ هزار معلم از سراسر ایران با رهبر انقلاب
  • دیدار جمعی از معلمان سراسر ایران با رهبر انقلاب تا دقایقی دیگر
  • اسرائیل در حال آماده شدن برای اعزام هیئتی به قاهره است
  • رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد
  • پیام حماس به گروه‌های مقاومت درباره مذاکرات
  • فراخوان نوجوانان تهرانی برای شرکت در مسابقه «هم‌سُرا»
  • شرط مهم حماس برای توافق آتش بس با اسرائیل/حملات موشکی سنگین از خاک لبنان به سرزمین‌های اشغالی